Ziglu Verzekert Cryptocurrency Holdings tot £50,000 tegen Cybercrime

Het multi-currency banking platform heeft aangekondigd dat elke klant nu verzekerd zal zijn tegen cybercriminaliteit tot 50.000 pond.

Verenigd Koninkrijk cryptocurrency banking platform Ziglu lanceerde een verzekeringsprogramma op 15 juli voor digitale activa gehouden met de dienst. In het kader van het nieuwe programma is elke klant verzekerd tegen cybercriminaliteit tot een waarde van £50.000 ($63.000).

De activa van de klant worden bewaard op gescheiden rekeningen, waarbij de overgrote meerderheid wordt opgeslagen in offline koude portefeuilles. Deze extra maatregelen verminderen het risico van diefstal door hacking of andere middelen.

Multi (fiat en crypto) valutarekeningen

Zoals Cointelegraph meldde, is Ziglu het geesteskind van Mark Hipperson, voormalig hoofd technologie van Barclays, en mede-oprichter van de Britse uitdagersbank, Starling.

De dienst lanceerde vorige maand, die een rekening aanbiedt die gebruikers toestaat om fondsen in veelvoudige fiat en Bitcoin Loophole valuta’s te houden, en vrij uitwisseling tussen hen. Het volledig transparante model garandeert geen verborgen kosten of transactiekosten en concurrerende wisselkoersen.

Hipperson uitgelegd:

“Een van de grootste zorgen voor gebruikers is het bewaren van hun fondsen en cryptocurrencies. Ziglu’s verzekeringsprogramma brengt gemoedsrust voor bestaande klanten of degenen die voor het eerst hun tenen in cryptocurrency dompelen”.

50.000 pond gedekt tegen “cybercriminaliteit”…

De verzekering tegen “cybercriminaliteit” bestrijkt duidelijk een breed scala aan potentiële aanvalsvectoren. We vroegen Hipperson wat voor soort aanvallen het meest waarschijnlijk zijn dat een dergelijke dekking nodig is:

“We verwachten dat het doelwit de hete portemonnee is, maar het type aanval verandert snel en daarom dekt onze verzekering een breed spectrum van aanvallen op de digitale activaportefeuille.

De limiet van £50,000 geldt momenteel per klant, hoewel Hipperson zei dat Ziglu dit in de toekomst misschien zal uitbreiden per cryptocentrische valuta.

Verdere toekomstige verbeteringen

Geplande toekomstige toevoegingen aan de dienst omvatten directe wereldwijde betalingen aan vrienden, familie en bedrijven via banknetwerken. Er wordt ook gesproken over een Mastercard-betaalkaart.

Met de debetkaart kunnen gebruikers elke valuta die ze in hun bezit hebben, inclusief crypto, overal ter wereld uitgeven. De kaart zal directe valutaconversie toepassen op het verkooppunt, waardoor gebruikers gemakkelijk cryptocijfers kunnen vasthouden en uitgeven naast hun fiatfondsen.