Muntenbasis Awards De eerste ronde van de Bitcoin-ontwikkelaarsbeurzen

Coinbase heeft de eerste ontvangers van haar Crypto Community Fund-ontwikkelaarssubsidies onthuld. Het fonds werd voor het eerst aangekondigd in oktober en is opgericht om Bitcoin-ontwikkelaars te ondersteunen in hun werk aan projecten die de onderliggende technologie van de cryptocentrale ondersteunen.

João Barbosa en pseudoniemontwikkelaar 0xB10C

De eerste twee ontwikkelaars, João Barbosa en pseudoniemontwikkelaar 0xB10C, werden gekozen door de adviesraad van het fonds, waaronder Stanford-cryptografieprofessor Dan Boneh en Crypto Revolt-ontwikkelaars Carla Kirk-Cohen, Anthony Towns, Amiti Uttarwar en Felix Weis.

Coinbase zei 0xB10C, de maker van mempool.observer, zal werken aan een softwarevorkvisualisator op Bitcoin’s Signet-testnetwerk, een tool die gebruikt kan worden om updates van de Bitcoin-software te controleren (en die nuttig kan blijken in het licht van Bitcoin’s Taproot-upgrade). Ze zullen ook onderzoek blijven publiceren en werken aan de herziening van de Bitcoin-code.

Barbosa, die nog maar net zijn financiering van mijnbouwbedrijf Bitmain kwijt is, zal werken aan een gebruikersinterface voor Bitcoin Core die zijn gebruikers toegang geeft tot geavanceerde functies zonder gebruik te hoeven maken van de opdrachtregel – een codeerinterface die u in staat stelt om met uw computer te praten om de interactie met applicaties in de vorm van tekstregels tot stand te brengen.

Bovendien koos de adviesraad voor Barbosa omdat ze “waarde hechten aan [zijn] eerdere werk op het gebied van codeherziening, en er zeker van wilden zijn dat hij in de toekomst verder kon gaan”, aldus de release.

“Ik heb het geluk om regelmatig bij te dragen aan het project. Ik hoop nog één jaar aan de taak te kunnen voldoen,” vertelde Barbosa CoinDesk.

Bitcoin-ontwikkelaarsfinanciering

Barbosa had, samen met een handvol andere Bitcoin-ontwikkelaars, recentelijk financiële middelen afgesneden van de Bitcoin-mijnbouwer Bitmain.

Zoals blijkt uit het feit dat Barbosa van de ene naar de andere subsidie hoppelt, is open-sourcewerk beladen met financiële onzekerheid, en zelfs de beste Bitcoin-ontwikkelaars kunnen slechts gedeeltelijk of helemaal niet worden gefinancierd voor hun werk.

Gedurende een groot deel van de geschiedenis van Bitcoin hebben de ontwikkelaars gewerkt als vrijwilligers om de code van Bitcoin te onderhouden en te verbeteren. Sommige bedrijven, waaronder Blockstream en Chaincode, hebben sinds 2017 de ontwikkeling van Bitcoin Core gefinancierd, maar pas toen Bitcoin voor het laatst in de schijnwerpers stond, hebben andere bedrijven en organisaties hun inspanningen om subsidies te verstrekken opgevoerd.

Naast deze sponsoring hebben sommige van de meer productieve ontwikkelaars donaties van Bitcoin-gebruikers op GitHub aangetrokken.

De adviesraad van Coinbase accepteert voorstellen voor de volgende subsidieronde tot 11 januari 2021.