Bitcoin v. Tech-aksjer: Hvem blir de ‘store’ vinnerne?

Som et økonomisk verktøy har Bitcoin ingen konkurrent, men som en aktivaklasse har den mange. Den åpenbare er gull , men den mer moderne ekvivalenten er aktivaklassen for teknologiaksjer.

Fra lavkonjunkturen i mars 2020 har få eiendeler tilbakebetalt tapene. Mens Immediate Edge er oppe med nesten 200 prosent, har tech-aksjer også sett bullish svingninger. Nasdaq Composite er opp med 56 prosent, Facebook med 77 prosent, Amazon med 95 prosent, Apple med 112 prosent (det hadde en aksjesplitt i august 2020), Netflix med 77 prosent og Alphabet med 48 prosent. Dette var de store vinnerne av krasjet, men utvilsomt så Bitcoin større gevinster. Og likevel er det ikke mer spreng rundt investering i kryptovalutaen.

Mens institusjonelle investorer som MicroStrategy, Square og Paul Tudor Jones har slått bullish på den digitale eiendelen, er detaljistinvestorer fortsatt skeptiske og velger lavere ytende (men likevel verdifulle) tekniske aksjer. Hvorfor?

I et intervju med AMBCrypto ga Nick fra Ecoinmetrics tre grunner til denne outperformance av tekniske aksjer mot Bitcoin på detaljfronten.

Passivitet

På grunn av den store kapitaliseringen av de nevnte selskapene, ser teknologibaksjer høyere “passiv flyt”, sa Nick. Det han mente med dette var fordi selskaper som Apple, Alphabet, Netflix, Facebook, Amazon og Microsoft tar topplassene på S & P500, de mottar investering gjennom forskjellige indeks- og store fond. Han sa,

“FAANG er allerede en stor del av indeksene som brukes til passiv investering. Ta Apple alene, det er omtrent 6,5% av hele SP500 … Det presser igjen markedsprisen deres. ”

Apple, Microsoft, Amazon, Facebook og Alphabet tar de fem beste plassene på S & P500 , med en samlet vekt på over 20 prosent, noe som betyr at for hver dollar som settes i indeksen, strømmer det uunngåelig 20 cent til disse selskapene.

For å sammenligne denne indeksassimileringen for tech-aksjer med Bitcoin, er det ingen tilsvarende. Mens det er noen få kryptoindekser, som CM Bletchley Index , er investeringsprosessen ikke helt strømlinjeformet som den er for indeksfond og derved teknologiaksjer. Detaljistinvestorer, som uten tvil investerer i slike fond, gjør det uten motivasjon til å direkte investere i tekniske aksjer, men ender med å gjøre det på grunn av dets samlede natur.

Stimulus

Siden vi snakker spesifikt om USA og amerikanske teknologiselskaper, kan ikke stimulanspakken ignoreres. Utover den monetære stimulansen, ville den finanspolitiske stimulansen på 1200 dollar til hver borger ha blitt ført til aksjer over obligasjoner og råvarer, sa Nick.

På grunn av mangel på bevissthet bortsett fra de beste selskapene, som alle er teknologidrevne, er det ikke vekt på investering. Han la til,

“Absolutt på detaljhandelssiden har stimulanspengene bidratt til å øke aksjene. Folk som er nye innen handel, vet sannsynligvis navnet på en håndfull aksjer, og jeg antar at de pleier å være den største: Apple, Tesla, Netflix og så videre. “